FOUNDATION COURSETABLE FOR PHASE – I MBBS ACADEMIC YEAR 2020 – 21

Date	Day	Time	Subject	Faculty
		09:00am To 11:00am (2 hrs)	Introduction, Dean's message, First year faculty intro.	Dean, First Year Faculties
		11:00am To 01:00 pm(2 hrs)	The MBBS Programme (Microbiology Dept.) Introduction of 1st Year Departments (Respective department Faculties)	Respected department
		02:00pm To 05:00pm(3 hrs)	Campus visit (First year faculty)	3 Batch A (Anatomy Faculty) B (Physiology Faculty) C (Biochemistry Faculty)
14/02/2022	MONDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: Indoor Games (First year faculty)	3 Batch A (Anatomy Faculty) B (Physiology Faculty) C (Biochemistry Faculty)
15/02/2022		03:00pm To 04:00pm(1 hrs)	The academic ambience (Dean & First year faculty)	Dean Sir
	Tuesday	04:00 Pm To 05:00pm(1 hrs)	LIBRARY visit (First year faculty)	3 Batch A (Anatomy Faculty) B (Physiology Faculty) C (Biochemistry Faculty)
		05:00pm To 07:00pm(2 hrs)	Sports: Indoor Games (First year faculty)	3 Batch A (Anatomy Faculty) B (Physiology Faculty) C (Biochemistry Faculty)
16/02/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: voley ball (First year faculty)	Outdoor Game Cricket (A batch) Football (B batch) Volleyball C (batch)
17/02/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language - Spoken English	Guest Speakers
18/02/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Faculty & Facilities Orientation (First year faculty)	02:00 to 03:00 PM (Anatomy) 03:00 to 04:00 PM (Physiology) 04:00 to 05:00 PM (Biochemistry) Departmental Introduction

		03:00pm (1 hr)	directed learning, (First	Biochemistry Department
		3:00 pm To 05:00 pm (2 hr)	year faculty) Computer (Intro. to MS	Guest Speakers
			Excel)	
20/02/2022		1	SUNDAY	
21/02/2022	MONDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: Indoor	Sports committee
22/02/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Extracurricular activities	Cultural committee
23/02/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: Cricket (First year faculty)	Outdoor Game Cricket (A batch) Football (B batch) Volleyball C (batch)
24/02/2022			HOLIDAY	
		1		1
25/02/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer (Intro. to MS Word)	Guest Speaker
		02:00 pm To 03:00 pm(1 hr)	The Medical Profession and the physician's role in society.	Medicine Dept.
26/02/2022	SATURDAY	03:00 pm To 04:00 pm (1 hrs)	Alternate health system in the country and history of medicine	Pharmacology Dept.
		04:00 pm To 05:00 pm (1 hrs)	Universal precautions	Microbiology Dept.
27/02/2022			SUNDAY	
28/02/2022	MONDAY	05:00pm To 07:00pm(2 hrs)	Sports: Outdoor (Sports committee)	Sports committee
01/03/2022			HOLIDAY	
02/03/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Health care system and its delivery. National health priorities and policies Vaccination	Community Med. Dept.
03/03/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Basic Computer Skills	Guest Speakers

04/03/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Introduction to Medical Ethics	FM & Pharmac. Dept
05/03/2022	SATURDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer, Language (Intro to MS Power Point) Computer, Language (Introduction to Virtual Library)	Guest Speakers
06/03/2022			SUNDAY	•
07/03/2022	MONDAY	02:00 pm To 03:00 pm(1 hr) 03:00 pm To	Biohazard safety Principles of primary care - general and community	Microbiology Dept. Community Med. Dept.
08/03/2022	TUESDAY	05:00 pm (2 hrs) 05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	based care Interpersonal relationships. Communication	Psychiatry Dept.
09/03/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language (Spoken English) Language (Reflective Writing)	Guest Speakers
10/03/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports outdoor	Sports committee
11/03/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Professionalism & Ethics (Consequenses of unethical & unprofessional behaviour)	F.M, Pharmacology, Community Med &Medicine Dept.
12/03/2022	SATURDAY	02:00 pm To 03:00 pm(1 hr) 03:00 pm To 04:00 pm (1 hrs) 04:00 pm To 05:00 pm (1 hrs)	Professionalism & Ethics: Values of integrity, Honesty & respect with peers & seniors	F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.
13/03/2022			SUNDAY	I
14/03/2022	MONDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language - Spoken English/Gujarati	Guest Speakers
15/03/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Extracurricular activites	Cultural committee
16/03/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills (Learning pedagogy & Strategies)	Physiology Department

17/03/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language - Spoken English	Guest Speakers		
18/03/2022	HOLIDAY					
19/03/2022	SATURDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Professionalism & Ethics (Animal Ethics)	Pharmacology Department		
20/03/2022	SUNDAY					
		02:00 pm To 03:00 pm(1 hr)	Patient safety	Medicine Dept.		
21/03/2022	MONDAY	03:00 pm To 04:00 pm (1 hrs)	Computer (MS Outlook)	Guest Speakers		
		04:00 pm To 05:00 pm (1 hrs)	Computer, Language (Mail Merge)			
22/03/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Extracurricular activities	Cultural committee		
23/03/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills (peer assisted & group learning)	Anatomy Department		
24/03/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: Indoor	Sports committee		
25/03/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language (Gujarati) Computer (Gujarati Indic)	Guest Speakers		
26/03/2022	SATURDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer (Hospital Management Information System)	Guest Speakers		
27/03/2022			SUNDAY	I		
28/03/2022	MONDAY		Field visit	Community Med. Dept.		
29/03/2022		05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer (Remaining basic computer skills)	Guest Speakers		
	TUESDAY		Computer (Use of Online resources)			
30/03/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Sports: Outdoor	Sports committee		
31/03/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Ethics: Documentation & medical records	F.M & Pharmacology Dept.		
01/04/2022	FRIDAY	05:00 pm To	Personal Safety & Concept	Microbiology & Community		

		07:00 pm (2 hrs)	of biosafety (Med. Dept.
02/04/2022	SATURDAY	2:00P m To 04:00 pm (2 hrs)	Professionalism & Ethics (Consent & Confedientiality Learning Skills (Assessment driven, simulation based learning)	Guest Speakers
		04:00 pm To 05:00 pm (1 hrs) 05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer (Data Processing) Computer (Remaining basic computer skills)	
03/04/2022			SUNDAY	
05/04/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Language (English/Gujarati)	Guest Speakers
06/04/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Professionalism & Ethics (Medical Negligence)	F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.
07/04/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Computer (Email communication, Photo editing)	Guest Speakers
			Extracurricular activities	Cultural committee
08/04/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Skills relating to patients experience of the disease & Communication with patients and families	Psychiatry Dept.
09/04/2022	SATURDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)		
10/04/2022		1	SUNDAY	I
11/04/2022	MONDAY	02:00 pm To 05:00 pm (3 hrs)	Professionalism & Ethics (Medical Etiquette) Professionalism & Ethics (Research Ethics)	(F.M, Pharmacology, Community Med &Medicine Dept.)
12/04/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills : bio hazards	Microbiology Dept.

13/04/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills: Simulation based Learning	Concerned Faculty
14/04/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills: basic life support	Concerned Faculty
15/04/2022	FRIDAY	05:00 pm To	Learning Skills: communication skill	Medicine Dept.
10,01,2022		07:00 pm (2 hrs)	Skills programme (First aid)	Medicine Dept.
16/04/2022	SATURDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills (Group dynamics & Communication)	Pathology Dept.
17/04/2022			SUNDAY	1
18/04/2022	MONDAY	02:00 pm To 05:00 pm (3 hrs)	Professionalism & Ethics (Balancing Professional & Personal Life) Professionalism & Ethics (Time Management) (Counselling)	F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.
19/04/2022	TUESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills: Problems based learning	Concerned Faculty
20/04/2022	WEDNESDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Professionalism & Ethics (Antiragging guidelines) (Ethical Behaviour)	F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.
21/04/2022	THURSDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills: Case Based learning	Concerned Faculty
22/04/2022	FRIDAY	05:00 pm To 07:00 pm (2 hrs)	Learning Skills: (A-V Aids) Professionalism & Ethics	Concerned Faculty F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.
23/04/2022	SATURDAY	02:00 pm To 05:00 pm (3 hrs)	Professionalism & Ethics (Patient Rights) (Empathetic patient care)	F.M, Pharmacology, Community Med & Medicine Dept.

TOTAL HOURS: 133